Üzemi étkeztetés

Ebédidő - kényelmesen

Az üzemi (munkahelyi) étkeztetésben a legfontosabb szempontok egyike, hogy a rendelkezésre álló szűk időintervallumban - az étkezési szünetekben - minden dolgozónak lehetősége legyen az étkezés igénybevételére, és ne sorban állással kelljen az időt elpazarolnia. A pénztáraknál ez kizárólag készpénzmentes fizetési megoldásokkal teljesíthető. A dolgozó általában a belépéshez használt kártyájával tudja igénybe venni étkezését. Menüs és A’ la carte-os étkezés is elérhető, valamint külön raktárkészlettel rendelkező büfét is tud kezelni programunk.

 

Rugalmas megoldások

QB-Értékesítés program végzi ekkor a legkritikusabb funkciók kiszolgálását. Szükség esetén online pénztárgépes verzió is rendelkezésre áll a dolgozók kiszolgálására. Cégünk A038 számú NAV engedéllyel rendelkező saját fejlesztésű online pénztárgépet ajánlja erre a feladatra. A pénztáraknál a fizetés – köszönhetően a belépéshez használt kártya használatának – néhány másodperc alatt lezajlik.

 

A kártyára a dolgozók online kapcsolatban lévő feltöltő automatákból vagy otthonukban a QB-SULI webes rendelési felületen tölthetnek fel készpénzt, de a cafetéria keret is automatikusan kerülhet az egyenlegre. Természetesen igénytől és lehetőségektől függően a QB-Értékesítés pénztári funkciói is lehetővé teszik a dolgozó által meghatározott pénzösszeg feltöltését és bevételezését. A rendelkezésre álló keretről a dolgozók a vásárlás során tájékozódhatnak.

 

Modern technológia gyorsítja a pénztári munkát

A gyors pénztári kiszolgálásban döntő szerepe van a pénztáros által használt felületnek. Az érintőképernyős adatbevitel a végletekig optimalizált programunkban, csak az adott pillanatban vásárolható ételeket és termékeket látja a kezelő. Kialakíthatók termék csoportok, amik gyorsítják a kiválasztást, de lehetséges olyan kedvencek összeállítása is, melyek a leggyakrabban vásárolt ételeket tartalmazzák.

Az érintő képernyőn az egyes ételek és termékek fényképe is elhelyezhető, ami szintén gyorsíthatja a kiválasztást. Használhatnak az eladásban vonalkódot is. A képernyőn megjelenő ételek és termékek nap közben automatikusan változhatnak is, ha pl. az étterem a reggeliztetésről átáll az ebédeltetésre és megváltozik a termékkör.

Az étkeztetés során folyamatosan nyomon követhető az egyes termékek és ételek fogyása. A nap végén megtörténik a pénztárak elszámolása, és még többféle forgalomelemzésre is mód nyílik.

Amennyiben az üzem területén étel ital automaták is találhatóak, lehetőség van azok online összekapcsolására. Ez feltétlenül szükséges abban az esetben, ha az automatákból is az étkezéshez használt azonosító kártya használatával lehet vásárolni.

 

A rendelés szabadsága

Az üzemi étkezdékben általában a dolgozók nem rendelik meg előre az étkezést, azonban igény esetén erre is van lehetőség. Ekkor az üzem területén elhelyezett érintőképernyős terminálokon egy könnyen kezelhető felületen keresztül lehetséges az egyes étkezési napokra az igényelt menü kiválasztása. A rendelés kifizetése általában utólag zajlik készpénzben vagy bérből történő levonással stb.

Lehetőség van az interneten keresztül, otthonról történő rendelésre is egy kifejezetten erre készített webes felületen keresztül. Az étkezési létszám automatikusan kerül meghatározásra az élelmezési programban a dolgozók által megadott rendelések alapján.

 

A háttérben természetesen a QB-Élelem program támogatja a konyhai technológiai és gazdasági folyamatokat.  A telepítéskor rendelkezésre bocsátott és folyamatosan aktualizált nyersanyagtörzs és recepttörzs biztosítja a rendeletek szerinti tápanyag, allergén, só és cukortartalom értékek szolgáltatását. Ez a program teszi lehetővé az étlapok megtervezését, kezeli a raktárkészleteket, összegyűjti a létszám adatokat, elkészíti a gazdálkodáshoz szükséges kimutatásokat és elszámolásokat.