Üzemi étkeztetés

Ebédidõ - kényelmesen

Az üzemi (munkahelyi) étkeztetésben a legfontosabb szempontok egyike, hogy a rendelkezésre álló szûk idõintervallumban - az étkezési szünetekben - minden dolgozónak lehetõsége legyen az étkezés igénybevételére, és ne sorban állással kelljen az idõt elpazarolnia. A pénztáraknál ez kizárólag készpénzmentes fizetési megoldásokkal teljesíthetõ. A dolgozó általában a belépéshez használt kártyájával tudja igénybe venni étkezését. Menüs és A’ la carte-os étkezés is elérhetõ, valamint külön raktárkészlettel rendelkezõ büfét is tud kezelni programunk.

 

Rugalmas megoldások

QB-Értékesítés program végzi ekkor a legkritikusabb funkciók kiszolgálását. Szükség esetén online pénztárgépes verzió is rendelkezésre áll a dolgozók kiszolgálására. Cégünk A038 számú NAV engedéllyel rendelkezõ saját fejlesztésû online pénztárgépet ajánlja erre a feladatra. A pénztáraknál a fizetés – köszönhetõen a belépéshez használt kártya használatának – néhány másodperc alatt lezajlik.

 

A kártyára a dolgozók online kapcsolatban lévõ feltöltõ automatákból vagy otthonukban a QB-SULI webes rendelési felületen tölthetnek fel készpénzt, de a cafetéria keret is automatikusan kerülhet az egyenlegre. Természetesen igénytõl és lehetõségektõl függõen a QB-Értékesítés pénztári funkciói is lehetõvé teszik a dolgozó által meghatározott pénzösszeg feltöltését és bevételezését. A rendelkezésre álló keretrõl a dolgozók a vásárlás során tájékozódhatnak.

 

Modern technológia gyorsítja a pénztári munkát

A gyors pénztári kiszolgálásban döntõ szerepe van a pénztáros által használt felületnek. Az érintõképernyõs adatbevitel a végletekig optimalizált programunkban, csak az adott pillanatban vásárolható ételeket és termékeket látja a kezelõ. Kialakíthatók termék csoportok, amik gyorsítják a kiválasztást, de lehetséges olyan kedvencek összeállítása is, melyek a leggyakrabban vásárolt ételeket tartalmazzák.

Az érintõ képernyõn az egyes ételek és termékek fényképe is elhelyezhetõ, ami szintén gyorsíthatja a kiválasztást. Használhatnak az eladásban vonalkódot is. A képernyõn megjelenõ ételek és termékek nap közben automatikusan változhatnak is, ha pl. az étterem a reggeliztetésrõl átáll az ebédeltetésre és megváltozik a termékkör.

Az étkeztetés során folyamatosan nyomon követhetõ az egyes termékek és ételek fogyása. A nap végén megtörténik a pénztárak elszámolása, és még többféle forgalomelemzésre is mód nyílik.

Amennyiben az üzem területén étel ital automaták is találhatóak, lehetõség van azok online összekapcsolására. Ez feltétlenül szükséges abban az esetben, ha az automatákból is az étkezéshez használt azonosító kártya használatával lehet vásárolni.

 

A rendelés szabadsága

Az üzemi étkezdékben általában a dolgozók nem rendelik meg elõre az étkezést, azonban igény esetén erre is van lehetõség. Ekkor az üzem területén elhelyezett érintõképernyõs terminálokon egy könnyen kezelhetõ felületen keresztül lehetséges az egyes étkezési napokra az igényelt menü kiválasztása. A rendelés kifizetése általában utólag zajlik készpénzben vagy bérbõl történõ levonással stb.

Lehetõség van az interneten keresztül, otthonról történõ rendelésre is egy kifejezetten erre készített webes felületen keresztül. Az étkezési létszám automatikusan kerül meghatározásra az élelmezési programban a dolgozók által megadott rendelések alapján.

 

A háttérben természetesen a QB-Élelem program támogatja a konyhai technológiai és gazdasági folyamatokat.  A telepítéskor rendelkezésre bocsátott és folyamatosan aktualizált nyersanyagtörzs és recepttörzs biztosítja a rendeletek szerinti tápanyag, allergén, só és cukortartalom értékek szolgáltatását. Ez a program teszi lehetõvé az étlapok megtervezését, kezeli a raktárkészleteket, összegyûjti a létszám adatokat, elkészíti a gazdálkodáshoz szükséges kimutatásokat és elszámolásokat. 

Quadro Byte Zrt Adatvédelmi szabályzata